Verboden vruchten

Verboden vruchten – Boekenweek 2017

Vanaf zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april vieren we bij Waanders In de Broeren de 82ste Boekenweek.

Het thema van de Boekenweek 2017 is Verboden vruchten
De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms ook strijd op,  met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren.

Het Boekenweekgeschenk
Het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven is geschreven door televisiemaker en schrijver Herman Koch. Makkelijk leven laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden. Tijdens de Boekenweek ontvangt u het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken.

Het Boekenweekessay
De gelauwerde romancière Connie Palmen heeft het essay bij het thema Verboden vruchten met de titel De zonde van de vrouw geschreven. Het essay is in de Boekenweek voor € 3,50 verkrijgbaar in de boekwinkel. In De zonde van de vrouw onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied.

Boekenweek activiteiten
Om dit jaarlijkse boekenevenement te vieren hebben we een mooi programma neergezet. Kijk op onze agenda voor het programma en volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Gratis reizen met NS
Op zondag 2 april 2017, de laatste zondag van de Boekenweek, kan met het Boekenweekgeschenk de hele dag vrij gereisd worden met NS.