Laat je verrassen tijdens de Kookboeken7-daagse

Kookboeken staan volop in de schijnwerpers

Dit jaar vindt de Kookboeken7daagse plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november. Ter gelegenheid hiervan hebben we verschillende kookboekenauteurs uitgenodigd bij ons in de winkel. Kom ontmoeten en proeven tijden de Kookboeken7-daagse!


Smaakmakers

Voor de allereerste keer is er ook een echt Kookboekenweekgeschenk, verkrijgbaar  bij aankoop van een kookboek vanaf een bedrag van € 19,50. Het geschenk opent de (keuken)deuren van zeven Smaakmakers. Jonah Freud sprak met zeven toonaangevende koks en geeft zo een bijzonder kijkje in hun leven, keuken én kookboeken. Zo ontdek je inspirerende gerechten met een bijzonder verhaal.


Kookboek van het
Jaar-verkiezing
Ook in 2017 organiseert De Kookboeken BV van Fusina Verloop en Henk-Jan Kakebeen de Kookboek van het Jaar-verkiezing; de 11e editie!  Dit groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland & Vlaanderen wordt weer te gek! Vanaf maandag 16 oktober kan iedereen meebepalen welke van de 6 genomineerde kookboeken de Gouden Garde Publieksprijs verdient door een stem uit te brengen via Kookboek van het Jaar. Stemmen kan tot en met donderdag 9 november. In 2016 won Smokey goodness van Jord Althuizen het Kookboek van het Jaar en Zuur van Bas Robben werd massaal verkozen tot winnaar van de Gouden Garde Publieksprijs.

Programma Kookboeken7-daagse

Zaterdag 11 november 12.30 – 13.30 uur
Meet & Greet met Yvon Jaspers
We trappen de kookweek af met presentatrice, actrice, en auteur Yvon Jaspers. Ter gelegenheid van de verschijning van haar kookboek: ‘De keukentafel van het Noorden’ komt ze naar Zwolle en trakteert ze haar favoriete Zweedse koekjes.

Dinsdag 14 november 15.00 – 16.00 uur
Meet & Greet met Mari Maris
Ontmoet kok en auteur van de alom geroemde ‘Groentebijbel’ en het recent verschenen pareltje ‘Mari plukt de dag’. Deze bevlogen auteur weet alles over groente!

Woensdag 15 november 15.00 – 16.00 uur
Presentatie Michiel Sloff
Specerijenspecialist Michiel Sloff komt langs om zijn kennis over specerijen te delen. Ruik, proef, raak geïnspireerd en koop als een van de eersten het boek ‘Smaakmakers’ van deze kenner.

Woensdag 15 november 15.00 – 16.00 uur
Presentatie van de Koffiefilters
De ‘Koffiefilters’ van het kookboek ‘Koffie!’ vertonen hun koffiekunsten. Luister daarnaast naar een verrassend verhaal over koffie en proef koffie zoals u deze nooit eerder geproefd heeft.

Donderdag 16 november 15.00 – 16.00 uur
Meet & Greet met Rutger van den Broek
Winnaar van de allereerste serie van Heel Holland Boekt heeft een nieuw boek ‘Het hartige bakboek’. Vraag hem de hemd van het lijf, ontvang de beste bak tips en proef zijn heerlijke gebak op deze donderdagmiddag.

Vrijdag 17 november 14.00 – 16.00
Lezing Anne Marie Reuzenaar
Orthomoleculair voedingsdeskundige en schrijver van verschillende kookboeken verzorgt twee keer een korte lezing. Anne Marie zal onder andere komen vertellen over de essentie gezonde voeding en suikerverslaving.

Zaterdag 18 november 15.00 – 17.00 uur
Meet & Greet met de ‘Chef met lef’
We sluiten de Kookboeken 7-daagse af met een bezoek van niemand minder dan de Chef met lef Nigel van der Horst.  Ontmoet deze gedreven jonge kookboekenschrijver, foodblogger, sporter en foodfotograaf.

 

Kookboeken7-daagse in de brasserie

Ter gelegenheid van de Kookboeken 7-daagse bakken we een fantastisch gebakje uit het beroemde boek ‘Sweet’ van Yotam Ottolenghi en Helen Goh en presenteren we een koffiesmoothie uit ‘Koffie’ van Richt & Regina.
Geniet van een fabuleuze pistacherol met frambozen en witte chocolade   – € 4,25

Koffie maar dan anders –  een heerlijke koffiesmoothie met banaan en kaneel  – € 3,95