Lezing De hand van Van Gaal

Schrijf je nu in!

Op dinsdag 10 juli komt NRC-journalist Hugo Logtenberg vertellen over de totstandkoming van zijn boek De hand van Van Gaal.

Logtenberg schrijft in De hand van Van Gaal over de werkwijze en het leiderschap van Louis van Gaal, gebaseerd op het WK 2014 waar het Nederlands elftal met een matig team tegen alle verwachtingen in derde werd. Hoe lukte het de bezeten voetbalcoach het onhaalbare te realiseren? Om deze vraag te beantwoorden sprak de NRC-journalist uitgebreid met ruim vijftig mensen uit de technische staf van Oranje, spelers, andere directbetrokkenen en Van Gaal zelf. Ook kreeg Logtenberg inzage in (vertrouwelijke) rapporten, dagboeken, emails en filmpjes.

Hugo Logtenberg kwam, na zijn middelbare school (Thomas à Kempis College) in Zwolle en zijn studie in Amsterdam, via Het Parool bij NRC terecht als onderzoeksjournalist.

Logtenberg vertelt op deze avond met verve over zijn schrijfproces en geeft een unieke inkijk in de werkwijze van deze markante en succesvolle coach die, waar hij ook komt, weerstand en bewondering oproept.