Bakken met haver

Proeverij van gebak op basis van haver

Zou u wel eens een cake willen proeven die gebakken is met haver, maar zonder suiker of tarwe? Heeft u een vraag over een bepaald recept? Wilt u graag een gesigneerd exemplaar van Bakken met haver?
Kom dan naar vrijdag 26 mei naar de proeverij bij ons in de winkel. Natascha van der Stelt, auteur van het succesvolle boek Bakken met haver, neemt natuurlijk een ruime selectie zelfgebakken taart, cake en koekjes mee. Proef zelf hoe lekker gebak met haver, zonder suiker of tarwe kan zijn.

Over Natascha van der Stelt
Twee grote passies van Natascha van der Stelt zijn lezen en bakken. Zolang ze zich kan herinneren leest, of beter gezegd verslindt ze boeken. In 2015 gooide Natascha haar eetpatroon drastisch om. Vanaf die dag at ze niets meer met ‘snelle koolhydraten’, zoals suiker, honing, zoetstoffen, tarwe, aardappelen en witte rijst. Na een dag was haar bloedsuikerspiegel stabiel en had ze geen last meer van dips en kicks. Na een paar maanden verdwenen haar gewrichtsklachten en klachten die wezen op een beginnende diabetes 2. Binnen een week had Natascha zin om iets te bakken, omdat ze iets anders voor de lunch wilde dan soep of salade. Ze verving de tarwe door haver en liet de suiker weg. Ze bedacht steeds meer eigen recepten. Al bakkend, schrijvend en fotograferend voor haar boek besloot ze om ook van bakken haar werk te maken.

Over Bakken met haver
Lekkere appeltaart, cheesecake, kruidkoek of kokosmakronen zonder suiker, zoetstoffen of tarwe. In Bakken met haver presenteert Natascha zestig recepten voor heerlijk klein en groot gebak zoals koekjes, cake en taarten maar bijvoorbeeld ook voor scones en pasteien. Als basis gebruikt ze haver in plaats van tarwe. De smaakmaker suiker wordt vervangen door onder meer de subtielere smaken van echte vanille, kokos en kaneel.