Boekpresentatie Arabische Sprookjes

Feestelijke viering met knipkunstenares Geertje Aalders

Verhalenverteller Rodaan Al Galidi verzamelde voor ‘Arabische Sprookjes’ twintig sprookjes uit zijn kindertijd, uit de literatuur en geschiedenis en heeft ze in zijn eigen stijl herschreven. Met zijn humor en filosofische noten spreekt hij zowel kinderen al volwassenen aan.

Knipkunstenares Geertje Aaldersm bekend van o.a. Flow Magazine, maakte de bijzondere beelden bij de sprookjes. Ze versierde het boek met de prachtigste papercuts die uitblinken in detail. Enkele ingelijste originelen zijn tijdens de presentatie te bewonderen.

Na het welkomstwoord van Aartje Koster, winkelmanager van Waanders In de Broeren, vertellen Marieke Spaans en Geertje Aalders iets over de totstandkoming van het verhalenboek. Daarna toosten we op ‘Arabische Sprookjes’ en is er gelegenheid om het bijzondere en beeldschone boek te laten signeren.
Geertje Aalders neemt 6 ingelijste originelen meenemen en knipplaten voor kinderen, zodat ook zij zich tijdens de presentatie extra vermaken.

‘Arabische sprookjes’ is een onmisbaar verhalenboek voor kinderen én volwassenen, met sprookjes verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi en met de prachtigste knipkunst van Geertje Aalders. Rodaan Al Galidi, weergaloze verhalenverteller, verzamelde niet alleen klassieke Arabische sprookjes, maar ook verhalen die via een omweg in het Midden-Oosten zijn beland en daar inmiddels niet meer weg te denken zijn. Met zijn humor en filosofische noten spreekt hij zowel kinderen als volwassenen aan. knipkunstenares Geertje Aalders, bekend van o.a. Flow Magazine, maakte de bijzondere beelden bij de sprookjes. Met haar schaartje en mesje wekt ze elk detail tot leven.

Alvast een voorproefje:

Leesfragment: https://issuu.com/gottmer/docs/arabische_sprookjes_bladerbaar
Luisterfragment: https://soundcloud.com/gottmer/arabische-sprookjes-de-vader-de-zoon-en-de-ezel
Video: https://youtu.be/yzKLnPadtgA


Boekpresentatie Arabische sprookjes

Datum: woensdag 15 november
Tijdstip: 16.00 – 18.00 uur
Entree: vrije toegang, je kunt je aanmelden via md@gottmer.nl of 023 5411 630