Overzichtstentoonstelling 50 jaar kunst Marion Baars

Van figuratie naar abstractie

Kunstenares Marion Baars is geboren en getogen in Harderwijk, maar al heel lang woonachtig in Zwolle. Marion is al meer dan vijftig jaar bezig met tekenen en schilderen. Zij heeft een zeer uitgebreid oeuvre op haar naam staan. Van vertederende kinderportretten tot extraverte abstracte schilderijen. Van beeldige aquarellen tot expressieve werken in olieverf, gouache, acryl, pastel en conté. Marion Baars heeft in haar loopbaan verschillende prijzen gewonnen en is daarmee terecht een kunstenares van naam en faam. In haar jonge jaren heeft zij o.a. Talensprijs gewonnen met Kinderportret en een Unicef Kerstkaart ontworpen. Beide werken zijn te zien vanaf 13 december op de derde etage bij Waanders In de Broeren.

Tijdens een jaar als uitwisselingsstudent in U.S.A. startte Marion Baars met het maken van kinderportretten. In opdracht tekende zij o.a. de kinderen van het Koninklijk Huis. Toen haar eigen kinderen groter werden verlegde Marion Baars haar belangstelling naar bloemen, tuinen en Toscaanse landschappen in aquarel en olieverf. Ook inspireerde haar eigen tuin en fruitboomgaard langs de IJssel. Haar meest recente werk is geïnspireerd door zeezeilen en natuur.

Het werk van Marion Baars werd eerder geëxposeerd in Kasteel Groeneveld in Baarn, het Singer Museum in Laren, bij een aantal bekende hotels in binnen- en buitenland en in het 3-sterren restaurant De Librije van Jonnie en Therèse Boer in Zwolle.

In de Brasserie – Marion Baars
21 november ’17 t/m 9 mei ’18  (werk uit de tussenperiode)
Op de 3e verdieping – Marion Baars
16 december ’17 t/m 9 mei ‘18  (werk uit beginperiode)