Huygens Vocaal Ensemble zingt Voices of Nature

Een ontdekkingstocht door klank en ruimte van hedendaagse vocale muziek

Kom luisteren naar het bijzondere concert van het Huygens Vocaal Ensemble bij Waanders In de Broeren. Het Huygens Vocaal Ensemble presenteert een afwisselend, toegankelijk en uniek programma met de Voices of Nature en neemt u mee op een muzikaal avontuur.

Het programma Voices of Nature is ontstaan na een uitnodiging van Dordtyart aan het Huygens Vocaal Ensemble om een programma te maken voor het klankpaviljoen. DordtYart is gevestigd op een cultuurhistorische locatie in Dordrecht, de Biesboschhal van de voormalige scheepsmotorenfabriek op de Stadswerven. DordtYart biedt ruimte aan moderne kunsten.

Het Huygens Vocaal Ensemble ziet zichzelf als ambassadeur van de hedendaagse (koor-) muziek. Artistiek leider Hans Tijssen heeft na overleg met de ontwerper van het klankpaviljoen gekozen voor een programma waarin de lijnen ruimtelijkheid en hedendaagse muziek een verbinding vormen.

De werken zijn merendeels geïnspireerd op de natuur –  o.a. de Cousteau songs van dirigent Tijssen en Triptysch of Austral times van Australiër McKinley. Dit verklaart ook de titel Voices of Nature. Werken waarbij ruimtelijkheid een belangrijk aspect is geweest bij het tot stand komen van de composities.

Een bijzonder project omdat koor en begeleiders het programma in zeer verschillende omstandigheden gaan uitvoeren. Allereerst in de intieme sfeer van het klankpaviljoen in Dordrecht maar ook in de sobere maar monumentale Bergkerk in Deventer. Het derde concert vindt plaats in Waanders in de Broeren in Zwolle.

De samenwerking met slagwerkster Marleen Verhoeff geeft het programma extra glans. De bijzondere klanken van haar marimba (aangeslagen maar ook gestreken) komen in de verschillende ruimten goed tot hun recht en geven het geheel een betoverend karakter.

 

zaterdag 14 oktober
20.30 uur  Waanders in de Broeren Zwolle
Kaarten € 16,- aan de kassa en € 13,50 in de voorverkoop

Info en voorverkoop: www.huygensmusic.nl