Jaap Robben over ‘Zomervacht’

 

Op 4 september verschijnt de nieuwe roman Zomervacht van Jaap Robben en op zondag 23 sept. komt Jaap naar Zwolle om te vertellen over zijn laatste boek! Schrijf je nu in via onderstaand formulier.

Zomervacht

Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Damian bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Damian vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord “vergoeding’ valt.

Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?
In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

 

 

Jaap Robben

Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut Birk de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015. Hij was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken De Zuurtjes, Zullen we een bos beginnen? (shortlist Gouden Uil) en Als iemand ooit mijn botjes vindt. In 2016 begon hij aan een nieuwe reeks kinderboeken over Suzie Ruzie. Hij was tevens stadsdichter van Nijmegen.

 

 

Aanmelding boekpresentatie Jaap Robben

  • Het is niet mogelijk om in te schrijven voor meer dan 5 personen per reservering.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.