Jan Siebelink – Interview door Joep Boerboom

Woensdagavond 11 oktober is Jan Siebelink om 19.30 uur te gast bij Waanders In de Broeren. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De buurjongen wordt hij geïnterviewd door Joep Boerboom en aansluitend zal hij signeren.

In zijn nieuwe roman keert Jan Siebelink weer terug naar het gezin uit Knielen op een bed violen. De buurjongen is een magnifiek portret van de buurjongen van de familie Sievez, Henk Wielheesen.

De Buurjongen

Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, en die bevriend is met zoon Ruben. Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez.

Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt. ‘Henk Wielheesen stond aan het hek, met de haan afwisselend op zijn hand of schouder. Op dit moment schoof het dier heen en weer over zijn arm en hand. Het pikte met snelle bewegingen onder zijn vleugels.’ In De buurjongen lezen we een heel leven, tot aan de dood, in kleine en veelzeggende details.

Prijs: € 19,99
Bindwijze: Gebonden, harde kaft

Aanvang: 19:30
Toegang: € 7, 50 inclusief kopje koffie/thee en drankje.
Graag reserveren voor de lezing via info@waandersindebroeren.nl

Diner € 15,50

Voorafgaand aan de lezing kunt u bij ons dineren:
Huisgemaakt stoofpotje van wild met een puree van aardappel en pompoen, rode kool en gebakken bospaddenstoelen.
I.v.m.  bestellingen en voorbereiding keuken graag voor zaterdag 7 oktober reserveren via info@waandersindebroeren.nl.