Lezing Franca Treur

Inspirerende lezing naar aanleiding van Hoor nu mijn stem

Franca Treur verzorgt een bijzondere lezing over haar recent verschenen roman Hoor nu mijn stem. In deze nieuwe, psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord.

Over Franca Treur
Franca Treur (1979) is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Franca won de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijns-prijs. Ze werd genomineerd voor onder meer de NS Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de ako Literatuurprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep.

Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In 2014 was ze geselecteerd voor het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa. Op 12 september 2014 was de wereldpremière van Dorsvloer vol Confetti, de film.

In 2015 was Franca auteur van het Zeeuwse Boekenweekgeschenk ‘Ik zou maar nergens op rekenen’.
In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad. Met tekeningen van Olivia Ettema. Een nieuwe serie X&Y verscheen in nrc.next. In 2017 startten Franca Treur en kunstenaar Olivia Ettema een feuilleton in de zaterdagbijlage Letter & Geest van Trouw over het scenaristenstel Loek en Hanna.

 

Hieronder een fragment uit Pauw waarin Franca Treur vertelt over haar nieuwe roman.

 

Voorafgaand aan de lezing kunt u heerlijk komen dineren bij Waanders In de Broeren. Onze chef zal een mooi gerecht bereiden. In verband met de voorbereidingen van de keuken vragen wij u te reserveren vóór zondag 10 december.

Lezing Franca Treur
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 7,50
Diner*: € 15,50, u bent vanaf 18.00 uur welkom voor het diner

* Heeft u bepaalde dieetwensen of eet u graag vegetarisch stuur dan na uw aanmelding een mail naar programmering@waandersindebroeren.nl.

Wilt u zich aanmelden voor de lezing met eventueel een diner voorafgaand vult u dan onderstaand formulier in.

Aanmelding lezing Franca Treur

  • Het is niet mogelijk om in te schrijven voor meer dan 5 personen per reservering.
  • Meer informatie en voorwaarden over kaartverkoop en annuleringen vindt u op de pagina Informatie kaartverkoop. Bij verzending gaat u akkoord met deze voorwaarden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.