Literair benefietconcert/diner met het Britten Strijkorkest en professor Erik Scherder

Een avond vol plezier en passie!

Op vrijdag 25 mei organiseert Het Britten Strijkorkest een literair benefietconcert en -diner bij Waanders In de Broeren, met als speciale gastspreker Professor Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie). Onder het genot van een heerlijk 3-gangen diner neemt hij u mee op een muzikale reis door ons brein, in woord en klank, ondersteund door de jonge talenten van het Britten Strijkorkest.

De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan de begeleiding en ontwikkeling van jong muzikaal talent.

 

Professor Erik Scherder

De hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder promoveerde in 1995 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2002 benoemd werd tot hoogleraar. In 2014 verscheen zijn boek Laat je hersenen niet zitten over de invloed van beweging op de hersenen. Naar aanleiding van Scherder’s interesse in de invloed van muziek op de cognitieve processen verscheen in 2017 Singing in the brain. Hij onderzoekt wat muziek met ons hoofd doet en vertelt hier bijzonder bezield over. In collegezalen, bij De Wereld Draait Door, in het Concertgebouw en op deze avond tijdens een benefietdiner in onze brasserie. Professor Scherder wordtop deze unieke avond bijgestaan door de jonge talenten van de Britten Orkesten.

Voorafgaand aan het concert signeert Professor Erik Scherder zijn laatste boek Singing in the brain van 16.00 – 17.00 bij Waanders In de Broeren.

 

Het benefietconcert en -diner

Na een kort welkomstwoord zult u een avond vol beleving ervaren. De aftrap begint met een kort concert van het voltallige Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. dirigent Loes Visser. Professor Scherder  neemt u na het voorgerecht mee op een reis door ons brein, in klank en woord. Hij vertelt vol bezieling over de invloed van muziek op het brein en op het intellectuele ontwikkelingsniveau van kinderen.

Het voortreffelijke 3-gangen diner wordt verzorgd door Stern, de bekende cateraar van Zwolle, zodat u niets tekort komt. Er is tijdens het diner voldoende gelegenheid om met uw disgenoten van gedachten te wisselen of bij te praten. Tussen de gangen door vinden muzikale intermezzo’s plaats door onze “Britteners”, zodat u met eigen oren kunt horen hoe jong muzikaal talent zich kan ontwikkelen.

Aan het einde van de avond, onder het genot van een kopje koffie, zal de boekhandel speciaal voor u haar deuren openen, zodat u lekker kunt rondneuzen, napraten en netwerken. De avond eindigt tussen 22.30 en 23.00 uur.

De kosten voor dit literaire benefietconcert/diner bedragen € 175,- per persoon. Voor het komende concertseizoen 2018-2019 bent u dan ook meteen gratis ‘Gouden Vriend’, met alle bijbehorende privileges.

PROGRAMMA
17.45 uur: Ontvangst met wijnproeverij
18.45 uur :Welkomstwoord en kort concert door het voltallige Britten Jeugd Strijkorkest
19.00 uur: Aanvang 3-gangen diner met na het voorgerecht een interactieve lezing van Professor Erik Scherder, muzikaal ondersteund door Het Britten (± 45 min)
                      Hoofdgerecht
                       muzikaal intermezzo
                      Dessert
                       muzikaal intermezzo
                      Koffie met friandise

Britten Jeugd Strijkorkest
Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een prominente plek veroverd in het culturele aanbod van Nederland. In 2014 won het orkest de 1e prijs in de categorie strijkorkesten tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. De ‘Britteners’ traden meerdere malen op voor het Nederlands Koningshuis (o.a. tijdens de officiële openingsact tijdens Koningsdag 2016 in Zwolle) en ze maakten CD’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers.

Te gast bij het orkest waren spraakmakende artiesten als violiste Liza Ferschtman, pianist Daniel Wayenberg, cellist Gavriel Lipkind, violistes Carla Leurs, Maria Milstein en Rosanne Philippens, sopraan Bernadeta Astari en de Engelse sterviolist en fotomodel Charlie Siem.

Op uitnodiging van diverse festivals ging het orkest op tournee naar Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Ook maakte het Britten Jeugd Strijkorkest twee succesvolle tournees in Nederland.

Het Britten Jeugd Strijkorkest is een podium voor talentontwikkeling voor jong strijktalent van 12 tot 22 jaar uit Oost Nederland. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Voor concerten, CD’s en tourneedata: www.hetbritten.nl

 

Aanmelden kan als volgt:

Telefonisch:      bij Elly Roodenburg, voorzitter St.Vrienden van het Britten: 038-4233905 / 06-51327257.
E-mail:              info@vriendenvanhetbritten.nl, bestuur@hetbritten.nl of via het contactformulier o.v.v. uw NAW-gegevens en e-mailadres

U komt toch ook? Bel gerust voor meer informatie!