Muzikale theatervoorstelling ‘Wie was Hermen?’

Een middeleeuws mysterie opgelost…

In een kistje onder een glazen plaat in de vloer van de Broerenkerk liggen de restanten van Hermen. De handen geboeid en zijn schedel beschadigd… Wie was deze man en wat is zijn verhaal? In ‘Wie was Hermen’ neemt meesterverteller Stan Fritschy het publiek mee in deze intrigerende ‘cold case’ uit 1400. In deze voorstelling worden verhaal en muziek met elkaar verweven, ondersteund met videopresentaties en natuurlijk met een blik op de restanten en reconstructie van Hermen.

 

Stan Fritschy en Musica Michaeles zijn een bijzondere samenwerking aangegaan om het mysterie rondom Hermen uit te pluizen. Zij nemen je mee in een spannende zoektocht, hopend op antwoorden. Wie wat Hermen? Waarom is hij vermoord? En wat vertelt zijn vondst pover de rijke historie van de Hanzesteden?

De zaak Hermen is de oudst bekende cold case van Overijssel. In 2010 vonden stadsarcheologen een skelet van een man. Zijn handen waren geboeid. Zijn schedel ingeslagen. Wie was deze man? De opgraving werd ineens een plaats delict. De archeologen werden forensische experts op zoek naar feiten en naar een motief. Ze noemden de onbekende man Hermen en ontdekten dat hij ergens rond 1400 geleefd moet hebben. Wie was deze Hermen…

 

Muzikale theatervoorstelling ‘Wie was Hermen’
Wanneer: Donderdag 22 februari
Hoe laat: 19.00 en 20.00 uur
Duur:
30 minuten
Entree:
Vrij