Presentatie Michiel Sloff

Ontmoet een échte specerijenkenner

Specerijenspecialist Michiel Sloff komt langs om zijn kennis te delen. Ruik, proef, raak geïnspireerd en koop als een van de eerste het boek ‘Smaakmakers’ van deze kenner.

Michiel Sloff
Michiel Sloff een korte bakkersopleiding gevolgd en heeft daarna voedingsmiddelentechnologie gestudeerd. Hij heeft daar geleerd om te gaan met de magie van voedsel. Eén van de bekendste technologen in de voeding is Louis Pasteur, die onder andere de pasteurisatie techniek heeft ontwikkeld. De grootste passie van Michiel Sloff ligt op het gebied van smaak. In het klein bedenken en groots uitvoeren! Hij werkt daarom al ruim 11 jaar in de kruiden & specerijen.

Michiel Sloff heeft ook een sprong in het diepe gewaagd door mee te doen aan Heel Holland Bakt. Met twee taarten en een glimlach rolde hij door naar de bakauditie bij Robèrt. Toen kwam er nieuws hem heel blij maakte. Hij was één van de tien bakkers van Heel Holland Bakt 2015!

‘Ik ben altijd blijven bakken en alleen al van de geur van een bakkerij krijg ik heimwee naar vroeger. Het bakken zit erin gebakken! Omdat ik zoveel met kruiden & specerijen werk, ben ik ze ook in mijn baksels gaan verwerken. En met succes! Een cake is geen neutrale cake meer, een koekje barst van de smaak, je slagroom wordt spannend en alles ziet er lekkerder uit! Ten minste, dat vind ik.

Wanneer je specerijen gebruikt, is dosering heel belangrijk. Je moet balans vinden en houden, combinaties maken of juist de eenvoud bewaren. Op michielsloff.nl kan je leren hoe je dat doet. Laat mij jou inspireren om te bakken met smaak!’

Smaakmakers
‘In Smaakmakers, koken met specerijen’  ontdek je de spannende wereld van smaakmakers met keukenheld en oud-Heel Holland Bakt-deelnemer en kruiden- en specerijenspecialist Michiel Sloff. Hij bakt niet alleen de lekkerste taarten – met vanille of kardemom – maar tovert in al zijn gerechten met specerijen. Want met saffraan, foelie, steranijs of vanille geef je bekende gerechten heel makkelijk een nieuwe twist. Van zoete-aardappelsalade met komijn of inktvis met piment tot boerencake met gember of warme choco met steranijs: spice up your life met deze smaakmaker

 


Presentatie Michiel Sloff

Datum: woensdag 15 november
Tijdstip: 15.00 – 16.00 uur