Expositie KUNSTZINNIG

 

Jonge ontwerpers en beeldmakers onderweg

Vanaf 26 juli stellen 8 studenten van ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle hun afstudeerwerk tentoon, op de derde verdieping van Waanders In de Broeren. Een feest voor zintuig en geest!

Jet Parent

Jet Parent is afgestudeerd als Illustration Designer aan de ArtEZ Academie. In haar afstudeerwerk komen de vijf jaar durende reis die Charles Darwin met de Beagle heeft gemaakt en haar eigen reis naar Falmouth samen. Daarnaast is Jet in de huid gekropen van onder andere Pinokkio, Hans en Grietje en William Morris.

Voor meer info:

https://jetparent.wixsite.com/design

https://www.instagram.com/jet.parent.illustrations/

 

 

Ruben Gringhuis

Ruben Gringhuis is afgestudeerd als Comic Designer aan de ArtEZ Academie en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als storyteller, illustrator en striptekenaar. Zijn eindexamenwerk heet Zwaartekracht, een verhaal over Erik, een muzikant die beter is in dromen van succes dan daadwerkelijk iets doen en die zijn dagen vult met gamen.

Voor meer info: https://www.instagram.com/gringocomics/

 

Ashley Hoekerd

Ashley Hoekerd is afgestudeerd Corpo-real Master Interior Architecture aan de ArtEZ Academie
Haar afstudeerwerk heet Spatial membership; woningen op basis van ‘een abonnement op ruimte’.

When it comes to houses, let’s get a membership for space.
In this way, we will only have the space we actually need. If we
need more space, we upgrade and if we have too much space,
we downgrade, When it comes to objects, let’s get a
membership on that too.

 

Voor meer info:

https://www.instagram.com/ashleyhoekerd/

http://ashleyhoekerd.portfoliobox.me/

 

 

 

Elisa Calamita

Elisa Calamita is afgestudeerd Illustration Designer. In haar werk staan de beleving en het spelen met materialen, vormen, kleuren en de inhoud centraal.
‘Mijn concepten en de uitwerking ervan komen tot stand tijdens het maakproces. Vaak zal de toeschouwer een bepaalde handeling moeten verrichten om te begrijpen waar mijn werk daadwerkelijk over gaat. Mijn verhalen komen tot leven door een interactie met de toeschouwer. Mijn beelden tonen de ons omringende wereld en zijn dan ook voor veel mensen herkenbaar, desondanks is er voor de toeschouwer ook de ruimte mijn werk op eigen wijze te interpreteren. In mijn werk geef ik een sfeer weer en in combinatie met tekst of geluid wordt het geheel verhalend’.

Voor meer info: www.elisacalamita.com

https://www.instagram.com/elisacalamita_designs/

 

Daniëlle Balk

Daniëlle Balk van Studio VER VANDAAN is afgestudeerd als Illustration Designer aan de ArtEZ Academie.

‘Mijn werk is een ode aan de plekken om ons heen. Ik plaats zoveel mogelijk plekken uit ons leven op een voetstuk zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen. We hebben de neiging om van plek A naar plek B te reizen, van beginpunt naar eindpunt. Wanneer we terugdenken aan deze reis zijn dit ook vaak de plekken die we onthouden. De plekken die daartussen op ons pad kwamen, die ons pad vormden, verliezen wij daarbij uit het oog. Het zijn grijze gebieden die wel bestaan maar waar we geen betekenis aan hebben gegeven. Mijn doel is om daar verandering in te brengen. Wat voor mij een grijs gebied is kan voor iemand anders een eindbestemming zijn. We kruisen dagelijks elkaars wegen en het is tijd dat onze verhalen elkaar gaan ontmoeten.’

Voor meer info:

https://www.instagram.com/studiovervandaan/

http://vervandaan.com/index.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederieke Hakman

Frederieke Hakman is afgestudeerd In architecture Bachelor aan de ArtEZ Academie. Frederieke heeft een speed-pee/damesurinoir ontworpen als statement tegen het gebrek aan openbare toiletten voor vrouwen. Nederland telt zo’n 565 openbare toiletten die dag en nacht beschikbaar zijn, waarvan slechts een derde toegankelijk is voor vrouwen.

‘Het gebrek aan vrouwenurinoirs laat zien dat mannen nog altijd de norm zijn. Als ontwerper voel ik mij geroepen om met mijn ontwerp een steentje bij te dragen aan de emancipatie voor vrouwen. Hoe kunnen we anders verwachten dat vrouwen en mannen in het dagelijks leven gelijk worden behandeld, als dat op sanitair niveau al niet eens geldt? Een feministisch statement tegen het gebrek aan openbare toiletten!’

Voor meer info: www.vanfrederieke.nl

 

 

 

Thom Meerlo

Thom Meerlo is afgestudeerd als Illustration Designer aan de ArtEZ Academie. Hij vertaalt zijn interesse in verschillende sociaal-maatschappelijke onderwerpen naar miniatuur-taferelen.

‘Ik probeer met mijn werk moeilijke onderwerpen een bepaalde tastbaarheid te geven, alsof ik met een scherp mes een plakje uit de aarde snij. Daarnaast vind ik de juxtapositie die ontstaat interessant; ook in schrijnende situaties is een bepaalde visuele schoonheid te vinden.’

Voor meer info: https://www.thommeerlo.com

https://www.instagram.com/thom_meerlo

 

 

 

 

 

 

 

Micha Huigen

Micha Huigen is afgestudeerd als Illustration Designer aan de ArtEZ Academie.

‘Als kind struinde ik regelmatig met m’n vrienden over het industrieterrein. We kropen tussen de hekken van bedrijventerreinen door en bouwden zelfs hutten in de schuren. In mijn illustraties probeer ik dat gevoel te vangen. Ik wil dat de toeschouwer zelf ook zin krijgt om op verkenning te gaan.’

Voor meer info: https://www.michahuigen.com/