Rondleidingen

Rondleidingen voor groepen

Waanders In de Broeren wordt door velen de mooiste boekhandel van Nederland genoemd.
Gevestigd in de prachtige Broerenkerk een monumentaal kerkgebouw met een rijke historie. De moderne inrichting is verweven met de traditionele stijlelementen van de oude kloosterkerk.

Voor wie meer te weten wil komen over de Broerenkerk, haar geschiedenis of meer te weten wil komen over de prachtige gebouwen en hun historie van het Broerenkwartier bieden we twee interessante rondleidingen:

Rondleiding Broerenkerk
Leer tijdens deze rondleiding alles over de historie van de Broerenkerk en de totstandkoming van de boekhandel met horeca in dit bijzondere pand.

Deze rondleiding duurt 30-45 minuten.

Kosten: € 15, – per groep, met een maximum van 15 deelnemer
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 15

Rondleiding Broerenkwartier
Tijdens de Broerenkwartier rondleiding wordt u door onze gids meegenomen door de Broerenkerk en leert u over haar historie en de totstandkoming van Waanders In de Broeren. Aansluitende wordt u meegenomen voor een tour door de directe omgeving van de kerk, het zogenaamde Broerenkwartier.

U komt langs de Thorbeckegracht met de oude stadsmuur, stadsmuurhuisjes, de mooie oude binnenvaartschepen. U vindt prachtige gevelstenen met hun verhalen en het geboortehuis van staatsman Thorbecke. Ook het oude Huis van Bewaring, met een belangrijke rol in de geschiedenis tijden de Tweede Wereldoorlog en thans omgebouwd tot Librije’s Hotel, is opgenomen in deze rondleiding.

Na deze waardevolle rondleiding van 1,5 – 2 uur wordt u in de brasserie getrakteerd op een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Kosten: € 7,50 per persoon (vanaf 10 deelnemers een totaalprijs van €75, – euro)
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 15

Reserveren
Voor de rondleidingen geldt dat er gereserveerd moet worden, zo kunnen wij u verzekeren dat onze gidsen ruim tijd en aandacht hebben om u een mooie rondleiding te verzorgen.
Reserveren kan door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Rondleiding op inschrijving

Wegens grote belangstelling organiseren wij vanuit Waanders In de Broeren extra rondleidingen waarop u zich kunt inschrijven.
Maandelijks is er, op de eerste dinsdag van de maand, de mogelijkheid om individueel of als duo in te schrijven voor de Broerenkwartier rondleiding. Ook tijdens de schoolvakanties zullen we deze rondleiding aanbieden. Zie voor exacte data onderstaand overzicht.

Data:

Iedere eerste dinsdag van de maand

  •        6 maart 2018
  •        3 april 2018
  •        1 mei 2018
  •        5 juni 2018

(wijzigingen voorbehouden)

De rondleidingen op inschrijving starten om 14.30 uur en bedragen €7,50 p.p.. U kunt zich hiervoor opgeven via het digitale inschrijfformulier. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.